Storfisk i Goliaten?

Som de fleste i Lier og omegn vet, er Goliaten en liten perle av et vann som ligger vakkert til under Tverråsen. Vannet er omkranset av glissen furuskog og har flere badevennlige svaberg. De fleste vet nok også at hytta ved Goliaten åpnet for allmennheten i fjor på disse tider. Men kanskje er det også noe ved Goliaten ikke alle vet?

Grunnen til at hytta er åpen for allmennheten er at Drammen og Opland Turistforening (DOT) overtok bruksretten til hytta. Nå lyser den nymalt og rød et lite steinkast fra nordbredden av vannet. Stiene i området har fått oppgradert merkingen, og det er også merket en rundtur om Tverråsutsikten som går opp midt i Tverråsens stupbratte klipper.

Det kanskje ikke alle vet, er at ungdomsgruppa til Drammens Sportsfiskere og fluefiskegruppa Inivictia disponerte hytta ved Goliaten i flere år fra 1983. Det går derfor rykter om at det er satt ut en god del storørret i både Goliaten, Tverråsvannet og de små tjerna vest for Goliaten. For noen år siden møtte jeg en kar ved Tverråsvannet som mente at ørreten i vannet var en av de få stammene i Finnemarka som var fiskespisere. Derfor var de ikke bare store da de ble satt ut, men vokste seg fort enda større i dette vannet som også huser godt med ørekyte. Det hang for øvrig en sluk på stanga hans, så han hadde tydeligvis god tro på historien selv.

For den som vil sjekke sannhetsgehalten i disse ryktene, er det bare to ting å gjøre: Enten kan man prøve seg på fiskelykken, eller man kan lese gjennom årsrapportene fra Drammens Sportsfiskere for å sjekke hva de kan berette om saken. Det er vel det første alternativet som er mest sportslig, og nå er det jo dessuten lett å få husly i området.


Kilder og mer informasjon

Om hytta, se http://ut.no/hytte/3.2354/

Om Tverråsrunden med Tverråsutsikten, se http://ut.no/tur/2.6156/

Om Drammens Sportsfiskere se Helgesen, Tom (2010): Drammens Sportsfiskere 75 år Jubileumsbok 1935-2010. Drammen: Drammens Sportsfiskere

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.